Gissningslek.

169346-55169346-56
Dessa skorna är från olika affärer, men är ändå så lika. Den ena är i skinn och den andra inte, och ett par av den ena sorten kostar nästan dubbelt så mycket som ett av det andra. Tycker de är väldigt snygga båda två, och enkla. Nu till den lilla gissningsleken;
Vilken tror du kommer från Skopunkten och vilken kommer från Din sko? Den till vänster eller den till höger?
(Vinnaren vinner endast äran :P)

Bilder från Skopunkten & Din sko

Dagens, onsdag.


169346-53

Nu har jag precis kommit hem från skolan, gått i ösregnet och som ni kanske kan gissa, blivit blöt som en disktrasa(nästan). Har precis konstaterat att jag tycker det är härligt med regn när man är inomhus, och trevligt under vissa omständigheter när man är utomhus. Man ja, nu till saken. Idag har jag alltså burit:
◊ "Klockblomshalsband", Pilgrim
◊ Blå topp, TOPSHOP
◊ Svarta nya ullkoftan, Vila
◊ Jeans, True Religion (Johnny)


Djurisk kofta.

169346-50
Dagens:
◊ Leopardmönstrad kofta, H&M
Halsband med hängande "klockblomma", Pilgrim
◊ Vit bastopp, H&M
◊ Svarta stuprör, Cheap Monday
+ Adidas sneakers och kappa från H&M.

Dagens fynd.

169346-49

Idag var det till att titta i affärer efter skolan och hittade då denna kofta i 100 % ull från Vila, i min storlek, på rea, för 75 kr! Förmodligen för att tre knappar gått av, men det fanns faktiskt extraknappar.
Så nu är jag en kofta rikare och 75 kronor fattigare. Men det är helt okej, den kostade ju 300 ordinarie pris så jag sparade ju en hel del.

Vill förresten be om ursäkt för mitt "obloggande" denna dag. Blir mer imorgon, det lovar jag.
Nu ska jag sätta näsan i böckerna och läsa franska, prov imorgon. Önska mig lycka till.
Bye

Simple monday.

169346-48
Har precis kommit hem från skolan. Idag var det dessa plagg som fick pryda på mig;
◊ Nya halsbandet, Pilgrim
◊ Svart t- shirt med guldig rosett, H&M
◊ Klocka, DKNY
◊ Jeans, Hollister
+ mina nya sneakers

Över detta hade jag min svarta ullkappa från H&M.

Dagens kap, 149 kr

169346-46169346-47

Idag var jag iväg med föräldrarna och fastnade direkt för mönstret på kjolen när jag såg den. (Den stora bilden är inte helt rättvis mot färgen, men den lilla är.) Jag tvekade i alla fall inte ens att köpa den när jag såg att den var i storlek 46, mer än 10 storlekar större än min alltså.
Och tänk, den kostade bara 149 kr!
Jag tänkte sy om den till en förklädesklänning med skärpet som hängslen, men när jag provade den som kjol blev jag tveksam. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.

Vad tycker du, ska den vara kjol eller bli klänning?

Halens

Ny kategori: 3 favoriter, där jag helt enkelt listar tre av mina favoriter.169346-45
Var precis inne på Halens hemsida där jag hittade bl.a. dessa tre snygga plagg:
◊ Lång jeanskjol i rak modell med hög midja och dessutom avtagbara hängslen. Kostar endast 299 kr!Hur söt som helst och ett lite billigare alternativ till varianten från See by Chloé.
 
◊ Den lilla svarta, med vårens korta längd. Snygg både med eller utan skärp i midjan. Priset för denna är lite högre än för jeanskjolen, 549 kr, men jag skulle ändå säga att den är ett kap på grund av den snygga modellen!

◊ Det tredje plagget är en romantisk blus/klänning i lite somriga färger. Skulle bära denna med ett par tighta stuprör nu och med bara ben till sommaren. Knäppes med knappar och kan spännad åt vid höften. Den blir din för 579 kr.

Bilder från Halens.


Dagens köp.

169346-42    169346-43

Idag har jag handlat lite. Det blev mina efterlängtade svarta sneakers(Adidas) och ett Pilgrim-halsband som jag föll pladask för. Det är ett likadant som på bilden ovan fast i silver, så otroligt gulligt. Såg många andra söta och roliga saker i Pilgrims vårkollektion. Bland annat det här, som jag även funderar på att köpa.

Nu ska jag äta bakelser. Bye

Bild: Pilgrim

Morgonstudier + förkyldning

Idag vaknade jag klockan halv nio och var väldigt täppt i näsan, också var min ena halsmandel uppsvullen till typ dubbla storleken. När jag väl hade gjort mitt morgonte och satt mig vid teven, kände jag en konstig känsla. Jag kom efter några minuter fram till att jag kände mig otroligt studiemotiverad, som ett sug efter att plugga liksom. Strange. Nu har jag då konstaterat vad jag tror gav mig dessa udda(men samtidigt bra) känslor. Jag har hela natten drömt om att jag skrev en uppsats om en stor resväska i svart, blänkande skinn. Kanske var det ett tecken. Jag kanske hittar en stor svart skinnväska idag på shoppingturen? Vi får hoppas!
Nu ska jag fortsätta plugga franskglosor och kanske t.o.m. jobba lite matte.
Bye.

Kvällens.

169346-38
Kvällens festoutfit blev:
◊ Vit blus, TOPSHOP
◊ Svart klänning, hemmasydd
◊ Kulhalsband, M925
◊ Gråa ribade strumpbyxor, Åhlens


(Fotot blev lite konstigt, fläckarna är inte där egentligen. Får skylla på kusinen som tog bilden)
Nu ska vi äta chili con carne. Bye

Dagens fynd.

169346-34


Efter skolan gick jag och A till en secondhandaffär, i hopp om att den skulle vara öppen denna gången. Det var den, och vi fyndade båda skärp. Jag ett och hon två. Mitt fina gråa skärp på bilden ovan blev mitt för endast 10 kronor! Perfekt färg och bra att ha till exempelvis min leopardmönstrade kofta från H&M. Passar i både midjan och på höften, fy vad glad jag är!

Nu blir det snart mat  kvällsmat och lite pluggande i vanlig ordning.



Dagens med rosett.

169346-31
Idag blir det:
◊ Brunt linne med svart rosett, Jc(rosetten sydde jag på själv)
◊ Tröjklänning, H&M
◊ Svarta jeans, Cheap Monday

Utanpå det ska jag idag ha min svarta ullkappa från H&M och min nya mössa till.

Nu väntar skolan. Bye.

Utvilad.

För 20 miuter sen klev jag upp ur sängen, utvilad och glad. Tog på mig min varma morgonrock och gick ut i hallen helt lungt. Iiiooioioiiiiii, pep högt som tusan i hela huset. Smart pappa/syster, som gick hemifrån sist. De glömde kanske att jag inte behöver åka till skolan förrän vid tolv idag. Så jag fick ju springa och stänga av larmet och sen så ringde de från där vi köpte larmet och så.. klyddigt. Nåja, nu ska jag äta frukost och ta mig en dusch, eller ett bad. Också ska jag ringa mamma också, hon fyller ju år idag!

Bye


Idag, onsdag.

169346-30

Imorse var det kallt, så det blev min mysiga kofta från H&M och lite annat:
◊ Leopardmönstrad kofta, H&M
◊ Pärlhalsband, present från Kina
◊ Svart baslinne, H&M
◊ Jeans, True Religion(Johnny)
Sen var det så att jag hade ett svart sidenband i midjan, men det har uppenbarligen trillat av under dagen. Lite synd.

Hemtrevlig huvudvärmare.

169346-40
Idag på lunchen gick jag och S på runda i stan, och inte oväntat nog hittade jag en mysig, benvit mössa. Inte nog med att det var halva priset(reapris 99:-) så kände jag att det kalla vädret underströk mitt behöv av en varm huvudvärmare. Så jag slog till och den är nu min. Gillar speciellt den stora pompombollen som får mössan att hänga sådär "tomteluvsaktigt".
Efter skolan gick jag för att utforska vad jag hoppades skulle vara en second hand affär. Det var det visserligen, men den var stängd. Så typiskt. Samma sak hände mig och S igår vid samma tid när vi skulle kolla in en annan second hand affär. Helt mörkt inne var där. Jaja.. den som väntar på något gott väntar aldrig(alltid!) för länge.

Dagens.

169346-39
Det blev till att lägga upp dagens outfit nu istället för imorse, eftersom jag var lite sådär stressad då.
Idag har jag i alla fall burit:
◊ Vit bastopp, D&G
◊ Halsband, present från Egypten
◊ Hallonröd kofta, mammas gamla fast lite omsydd
◊ Klocka, DKNY
◊ Jeans, Miss Sixty (Eden)
◊ Silvrigt skärp, gammalt sen jag var liten
+ halvt avskavt rött nagellack


Dags att packa.

Jaha, vad ska jag göra ikväll kan man undra? Jo, jag sak packa ner saker i en massa lådor. Inte för att jag ska flytta eller något liknande utan för att jag har sålt saker på Tradera. Ett par ankelboots, kängor, gympapåse osv. Visst är det kul att tjäna lite pengar, men det är jobbigt att packa ner allt, tycker jag iaf. Sen ska jag ju plugga franska också, jobbigt. Också ska jag hinna med att tvätta håret. Det blir en busy kväll, men det ska nog gå. Överskottsenergin sen jag upptäckte snön imorse finns fortfarande kvar!

Bye

Värme i vintern.

169346-38Nu en kväll som denna, med snö och allt, vill jag bara tända kaminen i uterummet och sätta mig med en bra bok. Iförd något varmt, gärna denna hoodie från Juicy i 100% cashmere, om jag nu hade ägt en dvs. Den finns att köpa på både Bubbleroom och Net-a-porter och den enda skillnaden är att den kostar 1499:- på Bubbleroom och ca 3200 :- på Net-a-porter(plus frakt då). Så det är ju ett tips om någon funderat på att införskaffa en.
 Nu är det för mig ombyte till mysset från Victoria's Secret och kokning av varm choklad som gäller.
 Trevlig kväll!


Bild: Bubbleroom

Snö chez moi

Har precis kommit hem från skolan och är överlycklig, idag har det minsann snöat! Trodde inte riktigt att snön skulle falla imorse, men oj vad jag hade fel. Nu ligger den som ett vitt, pudrigt täcke över mark och skog. Och när man går på den hörs det lite sådär knastrigt som bara snö kan göra. Som grädden på moset är det även riktigt kallt, minus 3 grader. Någon mer som fått snö idag som delar min glädje? I ♥ vinterväder.

Färgglad.

169346-35
Idag blev det en färgglad outfit, tack vare min nya topp!
◊ Kulhalsband, M925
◊ Nya blåa toppen, TOPSHOP
◊ Klocka, DKNY
◊ Svarta jeans, Cheap Monday
+ röda naglar

Och utanpå detta en svart ullkappa från H&M och på armen min svarta skolväska från Lacoste.
Hoppas på snö idag, man vet ju aldrig. Vår utomhustermometer visar 0.8 grader, hoppas hoppas!
Nu, skola.
Bye


Sömntuta.

169346-29

Vaknade vid 11 idag och var jättetrött. Har faktiskt inte gjort så mycket sen dess. Går runt i mitt mysset från Victoria's secret och har bara ätit frukost och lagt en ansiktsmask, som för övrigt fick mig att se ut som ett blekt lejon. Funderar på att testa lite beaty-tricks från min bok "The World's best kept beauty secrets", som jag fick i julklapp. Tycker den är riktigt bra med många roliga tips och bra nödalternativ såsom:

◊ Har du inget läppstift kvar?
Lösning: Skrapa loss lite puderrouge, blanda med lite vaseline och applicera med fingrarna.

◊ Ingen make-up remover?
Lösning: Använd olivolja!

◊ Har du inget ansiktsvatten?
Lösning: Skär av en bit gurka och låt stå i vatten i ca en halvtimme. Sen har du ett väldoftande, naturligt ansikttsvatten!

Nu ska jag pigga upp mina trötta ögon med ett par iskalla skedar, bye!

My "Urban" favourites

Eftersom det inte går att beställa från den amerikanska Urbanoutfitters.com tittade jag på den engelska sidan, och även där finns fina saker. Dock inte lika stort sortiment som på den amerikanska, men ändå. Jag har plockat ut mina favoriter, som man kan beställa härifrån!
        
Söt klänning med spetsdetalj: Mycket fin tycker jag och bra då den kan användas både med legging/strumpbyxor under eller jeans.

”Stop acid rain”-tröja: Kul med ett tryck som har ett budskap, och dessutom mycket fin färg på t-shirten.


Snygg kjol med knappar: Gullig med fin vidd, nästan som en dockkjol.

Rutig klänning från Chloé: Denna klänning faller mig i smaken och detaljerna som påsfickor och diskret knäppning ger det där lilla extra. Tycker den skulle passa fint över jeans och leggings men kommer ju även funka till sommaren med bara ben.
 
Jeansklänning, Chloé: Var tvungen att ta med denna också, igen. Det hör till ovanlighetens skull att jag fastnar för något i jeanstyg som inte är … jeans. Men denna är fabulös. Så enkel, så snygg, I love it!


Inhandlat idag:

Jaha, då var man hemma igen då. Jag är väldigt förvånad över mig själv faktiskt, jag lyckades hitta ett par snygga sneakers! Problemet var bara att de inte fanns i min storlek i just den Scorett- affären. Men de kollade på datorn och det visade sig att de fanns i Malmö. De är svarta Adidas, jättesöta och lyckas få mina "storlek 39- fötter" att se mindre ut än vanligt, vilket jag uppskattar. Så det blir väl att åka til Malmö imorgon eller något, antar jag. 

 ◊ Men jag köpte i alla fall den fina blå bastoppen från TOPSHOP som jag nämnt i tidigare inlägg. Blev jätteglad när jag hittade den, men den fanns bara i storlek 8(36) så jag trodde inte att den skulle passa. Men det gjorde den! Så den fick allt följa med hem. Är säker på att den kommer användas flitigt då den passar både till förklädesklänningen och för sig själv!
 

Shoppingoutfit

169346-20
◊ Vit lång t-shirt med rosettdetalj, H&M
◊ Leopardmönstrad kofta, H&M
◊ Halsband, present från Egypten
◊ Svarta stuprörsjeans, Cheap Monday

Bye

Morgondagen.

Imorgon ska jag åka och shoppa. Jag måste köpa mig ett par nya sneakers av något slag, och lite annat smått och gott. Men problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska ha för några. Färgen vit är i alla fall utesluten tills vidare, eftersom mina halvårsgamla Lacoste redan är förstörda. Ska kanske satsa på någon glad vårfärg som lyser upp, ex. gula, eller rent av bara ett par svarta?
Jag får se hur utbudet är, men får åka tidigt då min beslutsångest ofta är enorm och medför att processen brukar ta minst 2 timmar..

Vad ska ni ha för sneakers i vår?

Finkläder

Ska strax iväg till farmor och farfar och fira deras födelsedagar. Blir bild på kvällsoutfiten istället för dagens(hittade kameran till slut):

169346-18

◊ Korsettlinne, TOPSHOP
◊ Kulhalsband, M925
◊ Klocka, DKNY
◊ Kuvertväska m. rosett, hemmasydd
◊ Silverskärp, mitt gamla sen jag var liten
◊ Jeans, Miss Sixty

Nu väntar god mat och trevligt sällskap.

Ha en trevlig fredag!


Kameran.. borta?

Jaha. Nu var det ju så att jag tänkte lägga ut bild på dagens outfit, men det verkar som om digitalkameran är spårlöst försvunnen. Jag misstänker att pappa tagit den med sig. Så oturligt. Jag får nog ta och köpa mig en egen digitalkamera, för annars kommer det inte att funka.
Ska i alla fall försöka beskriva min klädsel idag:

◊ Vitt ribbat baslinne, TOPSHOP

◊ Mellanblåa stuprörsjeans, Hollister
◊ Grå stickad, v-ringad tröjklänning, H&M
◊ Jordgubbshalsband, hemmagjort
+ rödmålade naglar

För övrigt har jag precis kommit hem från skolan. Nu ska jag fika digestivekex och granatäpplejuice, gott gott. Så får jag väl se hur det går med kameran då, ska börja spana runt på nätet efter en.


Dagens.

namnls2
Dagens outfit blev:
- Vit bomullsskjorta, TOPSHOP
- Mörkblått linne, ONLY
- Jeans, True Religion
- Armband, present från Kina

Nu. skolan.  Bye!

Himmelskt.

Idag gick jag och tittade i affärer efter skolan, i vanlig ordning. Det var då jag såg det. Ett linne, och lite längre bort, t-shirts med puffärmar och en helt gorgeous skinnjacka med klädda knappar. Därför bara måste jag tipsa om det danska märket Nümph. Alla saker jag såg var sagolika och när jag  precis tittade in på hemsidan, lyfte jag nästan från stolen när jag tittade i katalogen. Så mycket fint, och strålande detaljer! Jag tror expiditen riktigt såg hur jag sken upp vid åsynen av de vackra plaggen då hon, efter att jag provat en hel hög, visade mig en supersöt kjol som de ännu inte satt ut i affären. 
Tyvärr köpte jag inget idag, vill se allt de får in först, men det kommer garanterat hamna flera plagg från Nümph i min garderob i framtiden.

Webbshopen http://bc.e-butiken.se/ säljer Nümph och även de snygga Fifi Bags. Check it out!


Blått är så flott

Jag har precis märkt att färgen blå har blivit en av mina favoritfärger igen. Köpte i fredags ett ursnyggt mörkblått lackskärp, som kommer premiäranvändas inom en kort framtid, kanske imorgon? Har plockat ut några blåa favoriter som piggar upp i det ruskiga vädret vi har nu.


                 

1. Enkel, lättkombinerad bastopp från TOPSHOP, ca 156 kr.
2. Söt och feminin blus från TOPSHOP, ca 416 kr.
3. Snygg shortsdress även den från TOPSHOP, ca 585 kr.
4. Vacker klänning med volym från Asos, 474 kr.
5. Underbar hängsleklänning från See by Chloé, Net-a-porter, ca 3400 kr.


Bilderna från:
www.topshop.com
www.asos.com

www.net-a-porter.com


Rosett och grått och blått.

169346-7







Hann inte med att lägga upp bilden imorse, så den kommer nu istället. Dagens består av:

- Vitt ribbat linne, Topshop
- Grå ziphood, Jc

- Jeans, Miss Sixty (Eden)
- Smalt rosettskärp i lack, H&M
- Silverhalsband med berlock(syns knappt på bilden), fick i konfirmationspresent av O.

Över det: Min vita dunjacka från Everest, Stadium


Min(nästan klara) klänning

169346-6

Igår fick jag bara en väldans lust att sy, så jag tog lite av stuvbiten jag köpt för 30 kr. Efter några timmars syande(heter det så) och lite handledning av mamma, hade jag tillverkat en puffig liten klänning. Blev lycklig när jag såg att bara hälften av stuvbiten var förbrukad. Så det blev en klänning för 15 kronor då! Den är dock inte riktigt klar än, måste sy fast axelbanden som på bilden bara är fästa med knappnålar. Sen ska jag förmodligen sätta en knapp eller något liknande på varje band också.

Nu ska jag plugga lite och kanske sy klart klänningen om jag hinner. God kväll.

Svart, rosa och lite guld.

outfit2

Blev en rättså enkel outfit idag.
- Jeans, Cheap Monday
- T-shirt, H&M
- Pashminasjal (ingen aning var jag köpt den)

Utanpå det, en dunjacka från Everest, Stadium.

Skolan nästa.

Inomhus igen.

Ja. Nu ska jag försöka plugga lite franska, och samtidigt kolla runt lite på net-a-porter. Undrar hur det kommer gå..? Men att få in några franska ord kan faktiskt funka ändå. Jag kan ju öva uttal genom att säga Chloé, Celine osv.
Har redan hittat några godbitar som gärna skulle kunna få flytta in i min garderob. Men smakar det så kostar det.

Bonne Siorée(trevlig kväll)


Strumpisar

Strumpisar

Har precis kommit hem från skolan och är smått frusen. Märkte imorse när jag stigit av bussen att mina leggings var lite för tunna för vädret vi har nu. Så det var snabbt in på Åhlens där jag hittade vad jag sökte, ett par gråa, ribbade strumpbyxor i lite tjockare kvalité. Varma och sköna.
Men nu blir det nog att dra på sig ett par jeans och tjocka vantar, och gå ut med hunden.

Bye

Dagens.

Outfit1

Idag blev det:
- Förklädesklänning, present från mamma
- T-shirt, H&M
- Halsband, M925
- Leggings, Lindex

Off to school then..


Juicy på Nelly

Såg precis att de fått in bikinis från Juicy Couture på Nelly. Jättesöta i sådär somriga färger. Åh, vad jag längtar tills det blir varmt och soligt ute! Nu är det ju bara regnigt och blåsigt hela tiden. Om vi nu inte får någon vinter så hoppas jag att vi får lite varmare väder snart, så att jag har orsak att investera i en ny bikini.

Söndag.

Söndagar brukar vara en sådan dag då man bara går runt hemma i myskläder, och det är precis vad jag brukar göra. Men idag har jag, förvånansvärt nog, varit lite arbetssam om man nu kan kalla det för det. Med tanke på det superblåsiga vädret fick jag en ide igår om att sy en trenchcoat. Inte för att jag är väldigt duktig på att sy, men vill man så går allt, tror jag. Igår eftermiddag bar det alltså av till en gigantisk tygaffär i Malmö där jag köpte svart trenchtyg, fodertyg och lite stuvbitar i stretchigt tyg. Mönster till trenchen köpte jag ochså förresten. Idag har jag börjat klippa ut bitarna som jag sen ska sy ihop. Nu ska jag nog återgå till tygerna och symaskinen. Bild på trenchen kommer förmodligen i framtiden(om jag blir nöjd med den).



 


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0