Tell me

image1752
Oj vad jag tycker om mina ljusrosa volangstrumpor som jag hittade i strumplådan. Tänk så roligt det kan vara att rota genom garderoben när det ösregnar ute. Höra dropparna smattra mot förnstret medan man finner en tröja som farmor stickat till en.


Another sunny day

image1750

Gult ljus utomhus, mina vänner! Vårljus alltså. Det gör mig så glad, och alla bilder blir så somriga då.
Läxförhöret gick inget vidare, jag ska skriva en laborationsrapport, men för övrigt är allt så fint, så fint.
 
Jeans, Cheap Monday
T-shirt, Granit
Kofta, mammas
Väska, second hand
Solglasögon, Glitter


I see you out sometimes by coincidence

image1747
Efter ingen lektion alls i skolan åkte jag till Malmö där jag träffade upp Elin. Vi tittade second handaffärer och pratade och åt glass. Jag köpte ingenting, såg nästan ingenting som föll mig i smaken. Det är väl detdära vår/vinterårstidshoppandet som krånglar till det skulle jag tro. Eller så har jag bara gått och blivit lite kräsen, aja.

Linne, Monki
Tights, American Apparel
Kofta, second hand
+ skor från Monki, skinnjacka från H&M och den vanliga, svarta skinnväskan.

Nu ska jag åter igen studera kemi, vi har läxförhör på ett kapitel och litetill imorgon.
Thanks a lot!

White collar boy

image1744
Alltså. Det var tänkt att jag skulle sy en klänning. Men när jag sytt den lilla kragen/haklappssaken ovan blev jag så brydd, främst över ifall jag skulle ha sönder den om jag sydde på den på något, att det inte blev någon klänning.
Jag får helt enkelt sy kjol av klänningstyget och bära kragen(som är fäst i en kedja att ha om halsen) till kjolen, med ett vitt linne under då givetvis.
Jag kommer känns mig som Alice i underlandet, men det är mig inget emot.

Second hand - Malmö

image1743
Bild: http://www.myrorna.se/bilder_rullande/kampanj/Myrorna-Skyltdockor_stor.jpg


1. Chique -  Ligger i "passagen"/gatan som går mellan S. Förstadsgatan och Davidhallsgatan. 
Känns sådär härligt exklusivt när man träder in i en liten värld av rosa, glänsande metaller och strass.
2. Mani - Kärleksgatan 4. Man fortsätter alltså helt enkelt framåt när man passerat Chique.
Kläder från golv till tak. Källare med rea.
3. Myrorna - Södra förstadsgatan 74A.
Myrorna - Ystadvägen 19
4. UFF - Möllevångsgatan 29B.
5. Kazoom - Friisgatan 10
ldigt dyra väskor(Dior med mera) och fräsiga kläder.
6. Weekday - S. Vallg. 5
Har en liten second handavdelning på ovanvåningen.

Ni får gärna lov att hjälpa till att komplettera listan, om ni vet några andra second handaffärer i Malmö. Det vore snällt.


Kjol

image1733
Det blev ju lite tyg över. Så jag sydde en till kjol och la ut på Tradera. Här hittar ni den.


Alltid

169346-1731
Skor. Jag vill ha nya skor. Helst Acnepumps, men som substitut funkar även dessa(de förstnämnda är oturligt nog aningen för dyra för mig). Tjugotre dollar. Också drar man bort sidenbanden och sätter i grova skosnören, så blir det ju hur fräckt som helst.

Är det någon som har någon erfarenhet av beställningar från Forever21 som de vill dela med sig av så går det utmärkt.

080322

169346-1730
Ikväll har det firats påsk hos farmor och farfar, med god mat och trevligt sällskap. Det var mysigt. Farfar hade stekt revben(vilket ha ngör allra bäst) och farmor hade gjort tårta(vilket hon gör allra bäst). Hoppas er påskafton varit fin den också.

Som ni kanske lagt märke till befinner jag mig i en smärre inspirationssvacka, och ja, jag ska göra dendära second hand-guiden. Jag har bara inte hunnit hitentills, helt enkelt.

21.21

image1725
Jag är hemma, jag ska dricka varmchokad och äta skorpor. Imorgon ska jag jobba, kanske hinna in till second handaffären snabbt efteråt, sedan skriva laborationsrapport i kemi.
Och vet ni vad? Jag ska beställa capen i helgen tänkte jag.


Margarin

169346-1723
Det är visst påsk nu har jag hört. Alla får påskägg, alla ger påskägg. Om det är meningen att man ska ha någon slags påskkänsla så har den inte nått hit. Det snöar slask och jag ska plocka fram mina gamla påskägg.

För övrigt vill jag ha diadem med låtsasfåglar. Ögonfranshalsband går bra det också. Eller världens sötaste cape!

Tjugonde mars

169346-1719
169346-1720
Jag köpte en scarf på second handaffären(på Bankgatan) i Lund. Där fanns mycket fint, mycket mönstrat. Röda solglasögon. Sen köpte jag en svart kjol med dragkedja, från Monki, som jag planerar att bära ikväll.

080319

169346-1717
Malmö med Anna, sedan filmkväll med kakbakande hos Sofie. Chokladkaka med glasyr. Ojmingud vad den var god, ni skulle bara smakat. Åh, jag har ju köpt så fasligt många nya saker(tre stycken då), de får ni se imorgon.

T-shirt, Granit
Jeans, Cheap Monday
Strumpor med hjärtan, Topshop
Pumps & klocka, second hand
Väska, Friis & Co
(Dock upptäcktes det efter två timmar att det var på tok för kallt för pumps, så det blev de rosa tygskorna istället.)
Tack!

Polkadotpanties

169346-1714
169346-1713
Ojmingud vad söta de är. Med rosetter, prickar, lite spets och allt sådant.

She

image1709
Detta är Linnea, min yngre syster. Hon är snäll och fin. Också har hon en fräsig t-shirt och världens sötaste lugg. Hennes favoritklädsel är klänningar och färgglada strumpbyxor som får henne att se ut som en docka.

Nu ska jag dricka te, sen blir det förmodligen till att utforska dendära second handaffären i Lund. Au revoir!

Light cuts through the clouds

         169346-1704169346-1705
Dagen har spenderats hos Olivia. Ätit kanelbullar och druckit smoothie och tittat  på film och pratat. Trevligt som bara den(dock spillde jag jordgubbs- och blåbärssmoothie på mina kära skyscrapers, men med diskmedel var det borta på några sekunder)!

T-shirt, H&M
Jeans, Cheap Monday
Tygskor, Converse
rött läppstift hade jag det också.

There

image1703
Stuvbit ett, två, tre och fyra. Tänk till somriga kjolar. Den fräsiga portföljen att bära papper i. Svart bustier ovanpå randig tröja och den lillalilla skinnväskan(som jag upptäckte är fasligt lik min svarta).

Och mc-inspirerade skinnjackor i mängder.


Tada

Egentligen tänkte jag bara visa mitt nyafina bustierliknande linne. Men sen upptäckte jag att kompaktkameran gick att fästa i stativet, så nu får ni titta på påklädnadsfilm också. Det är ju alltid något.
Musik; Au Revoir Simone - Hurricanes

Teaspoon

image1699
Under dagen har jag ätit digestivekex, druckit apelsinjuice och suttit vid datorn. Bokstavligt talat. Det finns nu sju kex kvar.

Kjolen kostade en tia att tillverka. Tyg från Erikshjälpen(en gammal duk som skulle räcka till två kjolar till) och prima gummiband från Konsum.

Jag ska knåpa ihop en ny second hand-guide till Malmö också tänkte jag, nu någon dag i veckan. Men nu ska jag dricka te.


Tusan

169346-1697
När man hittar sådanadära skor i sin mammas garderob känner man sig missnöjd med att man har storlek 38/39 och inte 37. Men jag ska ändå spara dem, för de är så fina att titta på.

Another rainy day

image1696
Det regnar idag. Det är lov om en fysiklektion à fyrtio minuter, imorgon klockan tolv har jag lov.
Jag har aldrig tänkt på att mamma äger kanske världens mest rosettiga kofta, någon dag ska jag norpa den och ha den på mig tänkte jag. Som ovan, kanske. Lite preppy, till tights, eller till en plisserad kjol.

Ikväll tänkte jag titta på fransk film, och imorgon blir det förhoppningsvid att åka till staden med Anna och Sofie. Kanske bio, kanske, hoppas.


Pocket

169346-1688
Åh, jag tycker verkligen om ljusgrönturkost, och mintgrönt är också riktigt fint. Annars har jag inte mycket att berätta, förutom att matteprovet var svårt som sjutton.

Jag har i vilket fall inga större läxor innan lovet nu, så jag ska bara njuta. Jag och Sofie delade en BJ Chunky Monkey på Pressbyrån i väntan på bussen som skulle ta oss hemåt. Jag har hittat ett nattlinne i utklädningslådan. Det är sött och blommigt.

Leopard

169346-1683
Bråttom, nu ska jag iväg på körkortsteori igen. Och imorgon är det matteprov som jag inte ser fram emot.

T-shirt, Team Sportia
Skinnjacka, H&M
Kjol, hemmasydd
Skor, Skopunkten
Väska från Friis & Co

Tänk, tänk om man haft ett såhär fräckt örngott. Fint mönster, också kan man ju göra annat av örngott också. Clara är bra piffig hon, och inspirerande!

080310

169346-1680
Måndag, sovmorgon, missa bussen, till optikern, äta, matte, te, sova.

Tröja, H&M
Kofta, väska och klocka, second hand
Tights, Monki
Skor, Converse

You are the light

169346-1679
Jag köpte lampan igår. Den kostade femton kronor och jag tänkte, vadtusan, den kan ju sitta i mitt sovrumsfönster och lysa. Så nu sitter den där, som en kristallkrona fast mer som en franskrona.
Ikväll ska jag studera matematik till vårt nationella prov i Matte C på onsdag. Det känns ju som om man kunde ägnat en söndagskväll åt något roligare, men har man skjutit upp det så får man minsann skylla sig själv.

La la la

169346-1677
169346-1664
169346-1675
Idag har det nästan varit sommar. Elva grader i skuggan, och mycket sol. Man kunde gå i hudfärgade strumpbyxor, kortärmat och fortfarande känna sig varm.

T-shirt(med avklippt halsmudd), Team Sportia
Kjol, pumps, väska & klocka, second hand
Solglasögon, Urban Outfitters
+ läppstift, och hudfärgade strumpbyxor då.

Ett två tre

169346-1662
En knut. Att felknäppa knapparna är ganska snyggt också tycker jag.

Those other things

Vårt fina, lilla badrum. Det är rosa, och lite sådär sött. Jag tycker speciellt om rören som går en bit upp från golvet, som ger en lite gammeldags känsla.
169346-1655
169346-1657
Idag var jag och Sofie på tyghandlarhumör, och hittade några adorabla, blommiga stuvbitar i en liten tygaffär i Ystad. Det längst till höger är Sofies, som jag snart ska sy en kjol till henne av. Med volang längst ner.

Trèsbien

image1650
Hu, vilken bra dag det varit idag(!). Först berättar fransklärarinnan att vi fått pengar av rektorn, så nu kan vi åka till Paris i Maj. Efter detta informerades det om att Topshop shippar till Sverige, också fick jag tillbaka en uppsats som gått bra. Slutligen trippade jag in på Pressbyrån, och vad hittade jag där? Ett exemplar av Lula, endast ett. Jag som trodde att den inte fanns här.

T-shirt & rosetthalsband, H&M
Kofta, second hand
Tights, American Apparel
Väskan är den nya från H&M(som jag dock inte hade idag eftersom det blev lite stressigt imorse)

Med andra ord känner jag mig som en nästan obotligt glad varelse idag.

Kaksmet

169346-1645
Min kjol ser lite ut som en muffinsform uppochner.

T-shirt (med avklippt halsmudd), Team Sportia
Kjol, second hand
Strössel: tygskor från Kawasaki, kappa från H&M och väska från Friis & Co.
(Jag har för övrigt köpt väska idag)

Oh!

image1641
Tradera, Tradera.
Skinnjackan till en blommig klänning, väskan att fylla med prickiga kjolar när man ska resa, en baddräkt att ha till jeansshorts, sval t-shirt, glasögon som jag önskar passade mitt minimala ansikte, nostalgiskt söt t-shirt och rosa wayfarerliknande solglasögon.

Typiskt att skinnjackan inte är i min storlek, riktigt typiskt. Jag sitter även och grämer mig över att jag missade Gossip Girl, men nåja, körkortslektionen gick bra i alla fall.
(Bilder från resp. annonser)

080304

169346-1640
Jag såg en väska idag. Den var fin, flätad och förmodligen i etthundra procent (skinnliknande för att tillägga)plast. Det låter kanske inte så lockande, men ni ska nog få se.

Linne, Topshop
Kofta, mammas
Halsband, hemmagjort
Tights, Monki
Skor, Skopunkten
Väska, Friis & Co


Nu ska jag studera körkortsteori. Min lektion börjar om en timme och jag har inte öppnat boken. Inte bra, inte alls bra.

080302

169346-1639
Alltså, ingentig. Idag är inspirationen nästan i bottnen, känns det som. Jag ska titta i ELLE tänkte jag. ELLE UK, med Chloë Sevigny på framsidan, och på insidan också.

Idag har jag haft på mina stentvättade jeans från Cheap Monday och randig tröja från H&M. Converse, skinnjacka, halsduk och liten, blå väska med kedjerem.

Stenar

      169346-1633169346-1634
Jo, det är faktiskt en ren slump att jag, på de två bilderna som blev bra på fotograferingen i all hast, tittar ner. Men så kan det gå.
Vi har varit i Ystad, jag inhandlade en fin, mörkgrå t-shirt och världens (nästan)sötaste trosor.

T.shirt(under) och kappa, H&M
Skjorta knuten till
klänning, second hand
Tights, American Apparel
Skor och halsduk, Monki
Väska, Friis & Co

Nu ska jag bygga pussel med min syster.

RSS 2.0