17:17

Hatt 2 


Ohja, jag har varit borta nu i tre dagar. Nejmen. Jag har hittat på annat trevligt och helt enkelt inte hunnit. Men det innefattar exempelvis att ta tåg upp till Falkenberg och gå på maskeradparty, jag var lärarinna, och åka hem och gå till skolan dagen efter, komma hem och åka iväg igen och vara jättejättetrött hela tiden.
Ack, men nu är jag hemma. Imorgon tänkte jag visa er min nya kjol. Den är plisserad, rutig och det känns som om man ska gå på tekalas i den.

(Yes, it seems like I've been away for a couple of days, and that's the way it is. I've been at a costume party, I was a teacher, and then we went home on friday morning and I went to school. Then after school I went away again, and I was so sleepy the whole time, but it was nice.
Oh, and I've bought a new skirt which makes me feel like going to a tea party.)


Tisdag

2

Det är kallt och det känns som om man inte vill vara i Sverige just nu. Men då kan man försöka muntra upp den dystra stämningen med ett läppstift som man förmodligen antingen älskar eller hatar. Jag älskar då det, vill jag säga.
Bra till vintrar och kalla rosiga kinder. Kanske hjälper det, kanske inte.

(When it¨s cold outside you should put on a bright pink lipstick which goes great with cold and a rosy cheeks.)

Måndag

free graphic for myspace


Idag var jag iväg med Anna i Malmö och intervjuade några människor till vårt projektarbete. Det hela tänkte vi skulle sluta med att vi har en färdig lite second handguide till Malmö, Lund och Ystad i hopvikbart format, som man kan ha med sig lite närsom. Sen handlade vi lite och fikade och hade trevligt.
I övrigt så har jag en hel klase ballonger som hänger mitt i mitt rum, och det gör mig så lycklig att se dem, varje gång.

Alltså åh, jag svimmade nästan när jag såg detta. Så fantastiskt.

(Today I went to Malmö with Anna to interview a some people for out project in school. We're going to make a vintage shop guide for Malmö, Lund and Ystad. Then we had some coffee and bought some dark blue and tartan patterned things. It's been a very good monday, I must say.

Oh, and I almost fainted when I saw this. So beautiful.)

You hold me oh, so well

Three

Igår var vi ute och drack lite öl och drinkar och sådär, och hade det trevligt. Då såg jag ut såhär, fast minus skorna som jag till slut fick byta ut mot ett par andra som jag sen bytade ut mot ännu ett par andra.

Linne, Weekday
Kjol, hemmasydd
Skor, H&M

(Yesterday we went out to get some drinks, and I looked like this.
Top from Weekday, the skirt I've made myself and the shoes are from H&M.)

Kakor

Balloons

Ikväll har vi firat farmor och farfars födelsedagar. De är sådana människor som alltid kramar en och hjälper en när man behöver hjälp. De är så fantastiska, och jag är så glad att jag har dem! Farmor bakar utsökta kakor och tårtor och är den som lärde mig sticka och virka. Farfar är den som alltid har något finurligt på gång, och man vet aldrig vad han kan hitta på. Han är full av överraskningar!
Jag älskar dem.

(Tonight we've celebrated my grandparents' birth days. They are that kind of people that always hug you and help you out when you need it. Truly amazing human beings. My grandmother makes wonderful cakes and cookies, and was the one who taught me how to knit. And my grandfather does all these crazy things, and is very inspiring to me.
I love them.)

Torsdag

wiie

Idag gick jag och fikade varm choklad med Sofie och Anna, och vi har pratat om balklänningar, köpt skor och handlat godis som enligt skylten är Billigare än Ullared. Charmigt, mycket charmigt.
De senaste dagarna har jag ungefär sett ut som ovan, fast oftast lite mer uttrycksfull.

(Today I went to a café with Sofie and Anna and drank some hot chocolate with (a lot of) wipped cream. It tasted good in after walking around in cold Ystad. Then I bought some cheap candy, and a pair of shoes.)

Little Thing

4
'
7

Idag dök något fint upp i min brevlåda. Ett paket innehållande en tidning - Little Thing!

(Today I found a magazine in my mail box - Little Thing!)

Låt den rätte komma in

E
Större bild här/Larger picture here

Hatt, min mammas
Klänning och väska, second hand
Dr Martens

Ikväll tittar jag på bio! Och ja, det var kallt utomhus.

(Tonight I'm going to the cinema, wearing my mother's hat, a vintage dress and purse and red Dr Martens.)

Ett par skor till

Skor 1 


Nu säljer jag ett par skor till på Tradera, nämligen min systers gubbaktiga skor som hon insett är för små för hennes fötter. Det är lite tråkigt att hitta ett par fina skor som är fina, men som är ungefär en halv storlek för små.

Ni hittar auktionen här.

(My sister bought these shoes a while ago, but haven't used them because she realised they are just too small.)

Nu vet ni

Drmartens

Dr Martens!

På tal om skor

Skor

Posten försåg mig inte bara med brev idag, utan även ett par röda skor som ni får se imorgon eller inom en snar framtid. Nu kommer mina fötter aldrig få frysa igen, underbart.

(Talking about shoes; I got a shiny new red pair with the post today! Maybe I'll show you some time in the future..)

Saker som söker nya hem

Stövlar              Kängor
                  Stövlar                                                      Kängor

Jag har vissa saker som jag inte använder som jag tänkte sälja till någon som förmodligen kommer använda dem. Så nu hoppas jag att kanske någon annan skulle vilja ta ut dem på äventyr i livet. De säljs på Tradera.
Stövlarna var en present till mig syster, men sen visade det sig att hon hade mindre fötter än jag trodde, och kängorna har jag helt enkelt knappt använt.

Painting sky

F

Idag har jag

1. Ätit frukost två gånger.
2. Varit och hittat billiga blommiga och rutiga sjalar och en hatt på Röda Korsets fantastiska rea.
3. Blonderat mitt hår i princip vitt, men sen iakttagit att jag missat en litenliten bit av utväxten på bakhuvudet.
4. Lekt med min nya franstaklampa.

Saliv och törst

Fint

thuvalisa

Ibland hittar man till bloggar som är helt fantastiska, med bilder och titlar och ord som liksom väcker något inom en. Som ger en koncentrerad inspiration.
Saliv och törst, mina vänner. Alldeles förträfflig.

(Sometimes you find these wonderful blogs, and this is one of my favourites. Saliv och törst(which means "Saliva and thirst" in english). It's so beautiful.)

You are dreaming

IMG_7297 copy
Sådär ser läppstiftet ut på, för er som undrat. Och nu till lite andra frågor och svar.

är oskar i låt den rätte komma in din lillebror? du är jättelik honom!
Nej, det är han inte. Ack, jag borde ta mig tid att se den där filmen förresten.

Hej, jag har en fråga till dig. Vad ska du göra efter gymnasiet?
Jag tänkte försöka resa någonstans, se världen litegrann, och förhoppningsvis har jag turen(och skickligheten?) att bli antagen till Industridesign-utbildningen i Lund.

vad kostar cover alla mixen från makeupstore?
Jag är inte säker, men jag tror att den kostar runt 160300(nämnde någon, och det verkar mer rimligt) kronor.

Idag har jag varit i Malmö med (min nu bara vän) John. Vi spatserade runt i den iskalla staden och tittade på glasögon till honom och Dr Martens till mig. Dessvärre fanns när inget av det som passade oss, men det var hemskt trevligt ändå.

(Today I've been in Malmö with John(but we're just friends now). We walked around in the cold city, looking for nice glasses for him and Cherry Red Dr Martens for me. It was nice, even though we didn't find anything we liked.)

Måndag

Thinking

Små saker i vardagen som jag uppskattar:
Den där avslappnande känslan när man tittar på ett speciellt vis, så att man fastnar? Så att ögonen stirrar på samma punkt och allt blir lite småsiddigt.
När man gäspar, och någon gäspar direkt efter, och man sedan själv gäspar igen. Hela grejen fascinerar mig.
Om man öppnat en dörr och någon står rakt framför en och skulle öppna dörren samtidigt.

Sen uppskattar jag faktiskt också er, mina fina läsare. Jag vet att jag inte säger det så ofta, men det är så. Det ger mig motivation, och när jag känner mig nere blir jag mindre ledsen av att läsa era kommentarer med upplyftande ord.
Tack!

(There are many things in life which I appreciate a lot, and one of them is you. All of you, the readers of my blog. The ones who makes me motivated to continue blogging, and makes me happy with your sweet words when I'm feeling sad.
Thank you!)

Mer smink

 
 TITTA HÄR/LOOK HERE
Musik: Belle and Sebastian - Funny Little frog

Ni har ju frågat hur jag tar på smink också, så jag tänkte att då får jag göra något, kanske en liten film. Frågor?
Make up video-thingy. Questions?

Det blev visst några tekniska problem, så en temporär lösning fick tillämpas. Men det går väl an så länge, antar jag.

Smink!

Några av er har frågat vad för smink jag använder, och nu ska ni få se!

Make up
Titta här för att se varifrån produkterna kommer. Det var så pilligt att skriva ut det, och förmodligen hade det varit mycket jobbigare att läsa. // Check out here where the products are from.

1 

2

Om det är något jag i övrigt vill att ni ska veta, så är det att Make up Stores "Cover all mix" kan vara den mest användbara produkt jag någonsin stött på. Alltså helt fantastisk. Och läppstiftet "Pretty" var det jag tidigare talade om, som ger en något som ser ut att vara nykyssta läppar.
Om det är något annat ni undrar om just detta, fråga på. Så ska jag försöka svara.

Nyårsdagen

IMG_36354

Nyår var trevliga människor, mjölkdrinkar och champagne och lite dans såsom jenka. Såklart var jag skicklig nog att glömma kameran hemma, men jag såg ut ungefär exakt som på bilden ovan, det var bara att omgivningen var lite mer grå.
Vid midnatt vandrade vi till hamnen och tittade på fyrverkerier och kramades gott nytt år. Jag tror 2009 kommer bli bra, om än lite galet, men bra.

(On new years eve we threw a party in our cottage, with drinks and champagne and dance. And of course, nice people. I wore my striped dress, as on the picture above.
2009 will be a great year, such a great year.)


RSS 2.0