Delar av tjugohundraåtta

Cupcakes
Mars Mars
Bow Sofie 1 Tree, heels and catsuit Anna Another one fell into the rabbit's hole

Ett bra år, helt enkelt.
(Simply, a great year.)

291208

Vind 2

Idag var vi iväg och köpte smink. Jag och min syster fick ett sådantdär sminkpresentkort på Make Up Store. Så jag köpte en ny foundation, en concealer och ett alldeles fantastiskt fint läppstift. Naturligt, fast ändå lite rödaktigt. Ungefär som läpparna blir när man kysst någon.

(Today we went to buy some make up. For christmas we got gift cards at Make Up Store, and I bought a new foundation, a concealer and a wonderful lipstick. The colour is quite natural, but still a bit red, like your lips when you've just kissed someone.)

18:57

16
  
Jag har mest tittat på film och ätit godis. Det har varit jul. Jag har försökt hitta saker på rean, men allt som är kvar är antingen för dyrt eller inget att ha känns det som.

(Today we went to Nova Lund to try to find things on the sale, but it seemed like the things were either too expensive or just crap..)

Julklappar

12

Från mig till mig själv. En basker i ganska besynnerlig brungrönorange färg från Weekday och paljettrosettklämmor som visst finnes på både Toshop och Gina Tricot. Mina är från den sistnämnda butiken.

(From me to myself. A vintage beret in a weird greenbrownorange-ish colour from Weekday and sequin bows from Gina Tricot.)

Klä min kammare

Rum

Maria Soxbo(Inredningsbloggen) på Modette har gjort ett fint kollage inspirerat av en av mina bilder. Så rart, tack!
Idag har vi suttit i vårt uterum och skrivit rim till alla julklappar och druckit glögg. Snart, om en timme eller två, ska vi åka till farmor och farfar där vi ska fira jul med släkten. Det känns alltid så idylliskt när vi firar jul tillsammans, allt blir så mysigt och alla är glada.
God Jul till er alla!

(Maria Soxbo (Inredningsbloggen) has made a beautiful collage inspired by one of my pictures. How sweet!
Today we're going to celebrate christmas at my grand parents' house, with family and cousins and everything. Christmas is my favourite time of the year, because there's always such a wonderful feeling in the air, and everyone is happy.
Merry Christmas!)

22 december

1

Klänning och väska, second hand
Strumpbyxor, H&M
Skor, någon skoaffär

Godkväll. Om två dagar är det julafton, och idag var jag i Malmö och handlade julklappar med John.
Till er som frågat; det röda läppstiftet jag oftast använder är Dior nr. 999. Det är lite kladdigt skulle jag nog vilja säga, men bra.

(Good evening. The day after tomorrow we celebrate christmas here in Sweden, and I'm looking forward to it! Today I went to Malmö with John to buy christmas presents.
I wore a vintage dress and bag, tights from H&M Divided and shoes from some shoe store I don't remember the name of.)

Audrey

Sol,

Jag har hittat vykort som jag köpte i Paris i somras, och så hittade jag en gammal bok som jag köpt för ett väldans tag sedan med titeln Tre par silkesstrumpor. Jag tror mest att det var därför jag köpte den, och för att pärmen var vackert rombmönstrad och mintgrön.
Idag har jag varit en arbetande kvinna, och ska nu duscha och göra mig fin. Kvällens planer än ännu okända men fin vill jag känna mig i vilket fall. Så de så.

(I found some beautiful postcards which I bought in Paris last summer, and I also found a mint green book which I only bought because it looked so wonderful.)

Vågor

Vattenpöl

Dagen i korthet.
1. Vi hade skolavlutning och tomten besökte oss(och vi hav honom önskelistor!). Jag fick en gul klubba som matchade min klänning.
2. Vi åt gröt med saftsås och fikade därefter på ett mysigt café. Där tolkades skånska uttryck och pratades om ormar och gropar och allt annat man pratar om på en fredag.
3. Vi spatserade mot stationen och hoppade i vattenpölar. Mina strumpbyxor gillade det.
4. Jag, John och Jakob åkte till Malmö och åt snabbmat och tittade runt.

(Today.
1. We said goodbye to all of the teachers and so on. And Santa Claus was there! He gave me a yellow lollipop.
2. We had some rice pudding and then we had some coffee at a cute café.
3. We walked to the train station and jumped in pools of water. My tights liked it, as you can see.
4. I went to Malmö with John and Jacob, and we ate fast food and walked around in the city.)

Hours pass like centuries

Snö 

De senaste dagarna har surrat förbi utan att jag ens märkt det. Och imorgon får jag jullov och kan springa runt och vara glad hela dagarna föratt jag kan göra vad jag vill utan att någon kräver att jag ska skriva analyserande texter eller göra prov.
På lovet tänker jag istället ägna mig åt trevliga intressen som att sy, pyssla och träffa människor som jag tycker om, och försöka vara en bättre bloggerska.
Förmodligen hoppas jag på att kunna vandra runt i snö igen också, speciellt till julafton.

(The latest days has passed on quickly. Tomorrow school ends for christmas, and I can do whatever I like for almost three weeks. No tests, no essays.
On the break I'm going to du nice things like making things and meet my dear friends. I'll probably try be a better blogger too, or at least I hope so.)

Jag vill

Paris

Idag längtar jag till Paris, till sommaren i Paris. Att vandra runt i Marais och titta i affärer och på alla människor. Sitta vid fontänen och titta på skulpturerna i solskenet.
Att sätta sig i en park där stolar står oorganiserat utställda för att det är mysigast så. Äta en glass.

Tavlor

Att titta på tavlor i Montmartre och köpa färska frukter.
Jag vill inte att det ska vara solnedgångsmörkt när klockan är två på dagen, inte nu längre.

(I want to go to Paris again. To be able to walk around in Marais, visiting vintage shops and looking at all the people. Waling to a park where we sit down on the chairs which are placed randomly in the park. Eating ice cream.
Looking at paintings in Montmartre and buying fresh fruits to eat.
I don't want it to be dark as in the sunset at 2 pm in the day, not anymore.)

18.54

Linea

Idag är det söndag och jag var med min syster på Nova Lund. Där blev jag hälsad på av en fin bloggläsare. Sen råkade jag glömma mitt Visakort vid disken på Espresso House, och hon var så vänlig att ta det till mig. Tack än en gång!
Ikväll måste jag studera inför ett prov, och sova. Uh, tråkigt.

(Today it's sunday and I've been to Nova Lund with my sister. There, one of my blog-readers said hello, and was the one to give me my Visa-card when I forgot it after paying at Espresso House. Thank you!
Tonight I have to study for a test tomorrow. Uh.)

Fredag

Lalalalala


Imorgon är det luciadagen, och idag har jag tittat på John som var med i skolans luciatåg. Och just nu sitter jag och lyssnar på musik och tänker på saker och är allmänt pepp. Vi ska ha en sammankomst ikväll, och det blir fint.
Nej, nu måste jag föna håret och sätta på lösögonfransarna!

(Tomorrow we celebrate "Lucia", and right now I'm listening to music and preparing for the evening. We're going to have a party.
Now I have to dry my hair and put on the false eyelashes!)


The Travelling Heimstone Jacket

Heimstone

För någon vecka sedan kom ett paket hem till mig med en jacka. Den var till ett litet överraskningsprojekt vi haft på Modepass. Den skickades runt mellan flera(tolv!) bloggerskor världen över, som alla tog foton med den på sig, kombinerad på olika sätt.
Såhär kombinerade jag.

Nästa flicka att posta sin bild, imorgon, är Selina.
Och om ni vill se alla de andra flickornas bilder föreslår jag att ni tittar in här!

(Some weeks ago, I recieved a packade with a jacket - the travelling Heimstone. I created an outfit including it, took some photos, and then sent it over to the next girl. It's been all over the world, and has been sent between twelve bloggers.
Tomorrow,
Selina will upload her outfit.
And if you'd like to see all the other girls' pictures, then
check this out!)

Tisdag

elin2

Idag har jag finbesök av Jakob som tagit bilder och pratat med mig och så. Vi har känt varandra i snart tolv år, och gått på kyrkans barntimmar och skola och allt tillsammans. Sådant är trevligt.

(Today my dear friend Jakob visited me, took some photos, chatted with me. We've known each other for nearly twelve years.)

080712

Sunday

Jacka, kjol och väska, second hand
Skor, mammas gamla

Igår var jag och bowlade med min familj och släkt, och åt julbord. Det är en så mysig känsla, även fast jag är väldigt dålig på att bowla, och knappt tycker om hälften av rätterna som serveras på julbordet. Efteråt åkte jag och tittade på John och många andra som spelade i Ystad på teatern. De var duktiga, och man blev så glad av musiken!

(Yesterday I went bowling with my family, and my cousins' family, and afterwards we ate some christmas food. The whole feeling about it was so wonderful, even though I'm really bad at bowling and only like half of the different christmas dishes.
I'm wearing a vintage jacket, skirt and bag, and the shoes are my mother's.)

Fantasia


Åh, jag kom att tänka på en så underbar sak för någon dag sen, när jag tittade in hos Johanna. Fantasia, filmen jag tycker alla borde se. Jag minna när jag var liten och satt i min saccosäck med ögonen vidöppna mot teveskärmen(förutom under delarna som utspelar sig vid en kyrkogård med dansande skelett, den var jag rädd för och spolade förbi.
Alla vackra och lite udda figurer i filmen, och musiken! Fantasieggande och inspirerande.

(Oh, a couple of days ago I read Johanna's blog, and I couldn't help thinking about that movie, Fantasia. I think everybody should watch it, because it's so extraordinary with the beautiful creatures and the music! I remember sitting in front of the TV watching it, when I was little. It's so inspiring. Watch it!)

Fredag

Photo Album

Jag firar fredag kväll med att sätta in foton i mitt gamla fotoalbum som jag köpte för en femma. Det är färdigslitet i hörnorna och pappret är lite brunaktigt. Fotona från engångskameran blev lite sisådär, jag borde nog använt blixten hela tiden verkar det som. Men det finns ju klart en viss charm med korniga bilder också.
Nu ska Sofie snart anlända hit så att vi kan spela tevespel och titta på film och fotografera och prata och sådär. Glögg hade också varit fint.

(This friday night I'm looking through my photos, putting them into my old photo album which I bought at a vintage shop.
Soon Sofie will arrive, and we'll spend time playing tv games, watching movies, photographing, talking and alla other sorts of things.)

December

New jacket

Jag tittade förbi Röda Korset efter skolan och köpte en rutig jacka/kavajsak. Den blir bra att ha inomhus om det är kallt, för utomhus gör den ingen större nytta när det är nollgradigt och där under.
Om jag skulle välja ett mönster att ha på mig alltid skulle det vara antingen prickigt eller tartan-rutigt i dova färger.

(After school I went to Röda Korset(vintage shop) and found this adorable jacket! It might not be warm enough to wear ourdoors right now when it's zero degrees, but it sure can be worn indoors.
If I has to choose one pattern to always wear, I think it would be polka dot patterned, or tartan patterned in dark colours.)


20.23

John och Elin

Hej ni. Jag lever men har inte så mycket tid över till att fotografera som jag skulle vilja ha.
På bilden ser ni en fin människa vid namn John, som jag tycker hemskt mycket om. Han är det finaste jag vet.
Ikväll bevittnade vi, såsom många andra, en brand i centrala Sjöbo, och jag tyckte det var hemskt. Det tog inte lång tid innan huset föll ihop med ett högljutt kras. Sådant borde inte få hända, fyför.

(Hi there. I'm alive, but I don't have as much spare time right now as I wish.
On the picture you can see my dear John, who I like a very lot. He's the most beautiful thing I know.
Tonight we saw a fire in Sjöbo, and it was terrifying. It didn't take many minutes until the whole house was a pile of ashes. Those kind of things shouldn't be happening.)

RSS 2.0